יום ראשון, 24 באפריל 2016

מחשבות נוספות על קוסמים קטנים


שבועיים בערך אל תוך פרוייקט המימון של קוסמים קטנים והוא כבר מגיע כמעט ל-300% מימון. מרשים ביותר, וכיף לדעת שתמכתי בו מיומו הראשון. 

על כל הפנים, בשאיפה והספר יגיע מהדפוס אלי לקראת סוף יוני, זה הופך אותו ליופי של מתנת יום הולדת לבכורה שלי שתחגוג שבעה קייצים בתחילת יולי. עכשיו, כמו שכל שחקן משחקי תפקידים מצוי יודע - לא על ספר החוקים לבדו תשחק השחקנית. יש עוד אביזרים שונים ומשונים שאפשר ורצוי להצטייד בהם לפני שמתחילים לשחק. ובאמת המתרגם והמריץ של הפרוייקט הקל עלי את החיים ופרסם דוגמית מתוך הספר שבמקרה כוללת גם פסקה שכותרתה "מה צריך כדי לשחק".

סט קוביות לקוסמים קטנים. צריך רק שתים. אבל זה אף פעם לא מספיק.
אחד הדברים העיקריים שכל שחקן זקוק להם הוא... קוביות! כמובן שלא את כל הסט הידוע והמוכר שלנו אלא בסך הכל שתי קוביות בעלות שש פאות. חיפשתי סט של קוביות שיתאים לתמה של הספר ומצאתי באיביי סט של עשר קוביות של שש פאות, בצבעי כחול וורוד בתוך שקיק בד שחור (קישור). תמיד צריך עוד קוביות, כולנו היינו בסרט הזה של המתנה לדבריו של המנחה בעודנו מקימים מגדל קוביות לתפארת, לא?

כוכבים קטנים לשימוש כציינים לנקודות חן (נק"ן)
לילדים קשה לתפוס דברים אמורפיים כגון נקודות נסיון, או נקודות חן כפי שהן מתוארות בשיטה קוסמים קטנים. כלומר, כששחקן מסיים משימה בעולמות פראיים, או אפילו פגישת משחק, הוא מקבל מהמנחה X נקודות אותן הוא רושם בדף הדמות שלו ואותן הוא צובר על מנת לעלות דרגה, דומה לאופן בו נצבר הנסיון במו"ד. אולם לילדים קשה אולי לתפוס את משמעותן של נקודות וירטואליות הרשומות על דף. על כן, על מנת לדמות את הנקודות הללו באותה הרוח כמו משחקי מחשב מסויימים, חשבתי על מטבעות זהב, על גולות ועל חרוזי לבבות ויהלומים אך בסופו של דבר מצאתי שקיק של 180 כוכבי פלסטיק זוהרים לרכישה אשר יכולים להוות תחליף פיזי לנקודות הנסיון (קישור). זה מרגיש אחרת כשהילדה תקבל לידיה שלושה כוכבים כפרס על ביצוע משימה אשר יצטרפו למצבור הכוכבים אותם היא אוספת על מנת לעלות דרגה. 

לשני הפריטים הללו אוסיף גם מחברת בצבע תואם יחד עם סט עפרונות, מחקים וגם אכין דפי דמות מהחוברת שתתקבל. רעיונות נוספים שרצים לי בראש הם - בובות קטנות שמתאימות לתמה של קוסמים - קרפדה, ינשוף, חתול שחור. קופסה גדולה שתכיל את כל החפצים הללו. חוברת מודפסת של הפריטים השונים שמתקבלים בכל אחד מהיעדים שהושגו בפרוייקט. יש לי עוד כמה וכמה חודשים לחשוב על זה, ואני אנסה לפרסם פה עוד רשומות הגיגים בנושא ולשתף אתכם ברעיונות לקראת קבלת הספר. בינתיים יכול להיות שיהיו מספר סינים שיתהו מדוע ישנו גל של הזמנות של חפץ מאד מסויים מהמבחר שהם מציעים. ואם יש לכם רעיונות נוספים או אחרים לצרף למתנת יום הולדת שכזו - אנא הודיעו לי. בין אם כאן בהערות, בגוגל+ או בפייסבוק.

אה, ואם עוד לא תמכתם - זה הזמן שלכם לתמוך בפרוייקט הנהדר הזה.

זהו להפעם.

ועד הפעם הבאה - הישארו פראיים!

כשלא הולך אז לא הולך

פגישת מערכת הפאלפ נקבעה למוצ"ש. מגניב! הכנתי עזרים, ומיניאטורות נייר, התבייתתי על מפות ועל סטטיסטיקות במרוצת השבוע והופה - ביום שישי בבוקר הודיע אחד השחקנים שלא יוכל לההגיע עקב מחוייבות משפחתית שקשורה לחג. על פניו אין בעיה, נמשיך את מערכת הפנטזיה הצדדית שלנו ששמורה למשחקים חד פעמיים שכאלה. 

הלכתי אל אתר הבית של פינאקל והורדתי הרפתקאת עמוד אחד שמיועדת לעולם פנטזיה גנרי. רפרפתי עליה בקטנה (אחרי הכל, כמה כבר אפשר לשקוע בספרות כאשר שלושה ילדים בבית ועוד ערב חג פסח...) והודעתי לכולם שהפגישה תתקיים במוזה פנטזית. התאספנו כולם, אחד החבר'ה יצר דמות חדשה, פרגנתי בעליית דרגה והתחלנו לשחק. 

איפה שהוא בחצי שעה אל תוך המשחק הרגשתי שמשהו לא מנגן לי כמו שצריך. דילגתי הרבה בין הטאבלט שהכיל את ההרפתקאה, בין ספר ההרחבה של הפנטזיה לבין ספר החוקים על מנת להזיז את ההרפתקאה קדימה ויוק. שום דבר לא זז. פה המתנה של דקה, שם שקט של שתי דקות והחבר'ה כבר מתחילים לדבר על נושאים אחרים. באסה.

הודעתי להם שאני ממש מצטער אבל אני לא במצב של להנחות משחק. אולי זו חוסר ההכנה, אולי העייפות של החג, אולי... לכו תדעו. כשלא הולך אז לא הולך. 

משחק טליסמן בפעולה. 
כזה דבר כבר מזמן לא קרה לי. תוצאת 18  עם הטלת 3ק6
במקום לפזר את כולם וללכת הביתה, שלף המארח את משחק הקופסא טליסמן שזכור לי אי שם מלפני איזה עשרים שנה ופצחנו בגלגול קוביות והזזת השחקנים על הלוח. האמת? נהנתי. לא כמו משחק תפקידים איכותי וטוב כמו שאנחנו רגילים אלה פשוט להזיז חייל על גבי לוח ולנסות לנצח. עזבו שהתרגום היה מזעזע ("בקבוק מיים", "זד היער", "עושה להטוטים" ועוד ועוד), עזבו שהמכניקה יכולה להיות רקורסיבית לנצח ובשביל לנצח צריך המון מזל בקוביות, אבל הי! לפחות יצא לי 18 בהטלה של 3ק6 (פרטים שוליים שלא גלגלתי דמות במו"ד אלא הייתי צריך להשיג תוצאה נמוכה ככל האפשר...) 

על כל הפנים, לכל הסיפור הזה יש כמה לקחים. 

ראשית - חייבים להיות מוכנים לסשן. אני לא הטיפוס שיכול לאלתר יותר מדי תוך כדי מפגש וצריך עבודת הכנה, לפחות מינימלית על מנת להריץ פגישה מוצלחת. 

שנית - תמיד להכין תוכנית גיבוי. בין אם מדובר בהרפתקאת עמוד אחד עם דמויות מוכנות שמוכנה להרצה מעכשיו לעכשיו, או אפילו משחק לוח מהנה. שכן בסופו של יום - אנחנו באים לשחק עם החברים שלנו, ולפעמים זה לא הכי משנה במה משחקים אלא עם מי...

זהו להפעם, 

ועד הפעם הבאה - הישארו פראיים!

יום ראשון, 17 באפריל 2016

מרדפים - מורה נבוכים

כיוון ואנחנו משחקים בערכת פאלפ, מכיוון שמרדפים הם חלק בלתי נפרד מסרטי, סדרות וסיפורי הג'אנר, וכיוון שאני ממש לא בקיא בחוקי המרדפים ובפעמיים האחרונות בהן התעסקנו במרדפים הסתבכנו עם החוקים ש... איך לומר... לא הכי ברורים וגם, בצער רב, לא היו בדיוק כיף, מהיר ועצבני... כלומר, הם לא, אלא אם מבינים אותם ומשחקים אותם כראוי. החלטתי להקדיש רשומה הצוללת אל חוקי המרדפים. לכל אחד במרדף יש תפקיד, ואם כל אחד אכן יקפיד עליו המרדף יכול להיות מהיר ואנרגטי, לפחות כמו כל קרב ממוצע.

על כך בא הפוסט הקרוב לדבר, ובעיקר - לעשות סדר.

מרדפים.

החזיקו חזק, מתחילים.
סצנות מרדפים מתוך מקס הזועם.

חוקי המרדף

אורכו של המרדף

המרדפים מחולקים לשלושה סוגים, מרדף רגיל, מרדף ארוך ומרדף מהיר. מרדף רגיל אורכו חמישה סיבובים והוא מדמה מרדף רגלי, מרדף רכוב או ממונע וכל סיבוב שווה ערך לעד דקה של זמן אמת. מרדף ארוך אורכו עשרה סיבובים כאשר כל סיבוב מדמה טווח זמן של בין דקה, שעה, יום או אף שבוע הכל בהתאם לאופיו של המרדף שעשוי להיות מרדף ימי בין ספינות מפרש, מרדף בין ספינות חלל על גבי פארסקים רבים או כל דבר שעשוי להתאים. המרדף המהיר מדמה קרב בין כלי רכב מהירים כדוגמת מטוסי קרב אשר מסתיים רק כאשר צד זה או אחר נוסג, מופל או כל אירוע אחר שמציין את סופו של המרדף.

בסופו של הסיבוב האחרון (במרדפים מהסוג הראשון או השני) כל נרדף אשר לא נתפס או נפגע בצורה זו או אחרת, מצליח לברוח מהרודף.


גלגול מיומנות וחלוקת קלפי המרדף

כל יחיד אשר משתתף במרדף מבצע גלגול תכונה על פי סוג הרכב או המרדף, זריזות למרדף רגלי, ספנות למרדף ימי, נהיגה למרדף בכלי רכב, טיסה למרדף אווירי או חללי או רכיבה בעבור מרדף רכוב על גבי בהמות. חשוב לציין כי הגלגול אינו פעולה בפני עצמו.

השפעות על הגלגול
היה ומהירותו של צד אחד גבוהה ממהירותו של הצד השני הצד המהיר יקבל תוסף של 2+ לגלגול. 4+ יתקבל אם המהירות גבוהה פי 2 ויותר ממהירותו של הצד השני. כנ"ל לגבי תכונת ה"טיפוס" של כלי טיס.

שטח קשה עשוי להשפיע על הגלגול גם הוא ועל המנחה לקבוע האם יקבלו הצדדים עד לעונשין של 2- על הגלגולים בהתאם לתנאי השטח בכל סיבוב.

נוסעים אשר מעוניינים לסייע לנהג/טייס בנהיגת הרכב (על פי אישורו של המנחה) חייבים בביצוע גלגול קבוצתי. הם אינם מקבלים קלף פעולה, אך התוצאה שקיבלו מתווספת לתוצאתו של הנהג כרגיל. אישורו של המנחה הוא בעיקרו בדיקה של האם הדבר הגיוני סיפורית, כלומר הנוסע שיושב במושב שליד הנהג (שוטגאן) יכול לסייע בניווט הרכב, זיהוי מפגעים וכדומה בעוד הנוסע שבמושב האחורי יכול רק להפריע. נוסע אשר מסייע בנהיגה ומעוניין בפעולה נוספת בסיבוב סובל מהעונשין הקבוע בגין ריבוי פעולות (multi-action penalty).

נהג אשר נמצא במצב של זעזוע בתורו יגלגל עם עונשין של 2-. הוא יכול לצאת מהזעזוע בתורו כרגיל.

תוצאות הגלגול
על כל הצלחה ועל כל ההעלאה מקבל המשתתף קלף ושומר בידו את הגבוה ביותר - זה קלף הפעולה שלו והוא מייצג לא רק את התור של המשתתף בסדר היזמה אלא גם עד כמה הוא הצליח בתמרון. משתתף שנכשל בגלגול נותר במירוץ אך לא מקבל קלף.

למשתתף (רודף או נרדף) אשר קיבל קלף גבוה מאשר יריבו, נאמר עליו שיש לו "יתרון" על היריב. ה"יתרון" הוא מופשט ופירושו שהוא הגיע לעמדה עליונה על יריבו והוא במצב שבוא הוא יכול לפעול כנגדו (ירי בנשק, עלייה לסיפון, ניגוח וכד').


תור בהתקפה

כל הדמויות פועלות על פי קלפי הפעולה שלהן או של קבוצתן (אם הדמות נמצאת על סיפון יאכטה הנהוגה בידי דמות אחרת והיא זו שמחזיקה במקלע שבחרטום), ומכיוון שהמרחקים מופשטים ערכו של קלף הפעולה הוא הוא זה שיקבע את הטווחים והאם התקפת קפא"פ אפשרית (אם בכלל). ראשית, על מנת לתקוף את היריב על הנהג לקבל "יתרון" עליו (באמצעות קלף זהה או גבוה ממנו). קבוצות של ניצבים (להקת זאבים לדוגמה) תחולקנה בין הדמויות כך שלא כל הזאבים יתקפו את הדמות שקיבלה את הקלף הנמוך ביותר וחלקן כלל לא יתקפו בסיבוב הזה בהתאם לקלפים של המשתתפים האחרים.

ערכו של הקלף משפיע כאמור על הטווחים, כאשר 2 - מחוץ לטווח או חסום, 3 עד 10 - טווח ארוך (4-), נסיך/מלכה - טווח בינוני (2-) ומלך/אס/ג'וקר - טווח קצר, התקפת קפא"פ אפשרית. גם צבעו של הקלף עשוי להשפיע - היה והקלף הוא מסדרת התלתן יש לפנות לטבלת הסיבוכים בהמשך על מנת לדעת מה התרחש.

אם לא משתתף לא קיבל קלף - הוא לא פועל בסיבוב זה. זה לא אומר שהוא לא במרוץ או שאי אפשר לפגוע בו. בסיבוב הנוכחי הוא פגיע כמו כל אחד אחר שאין לו יתרון על אויבו ובסיבוב המירוץ הבא, אם המרוץ לא הסתיים, הוא יגלגל בדיוק כמו כולם.

היתרונות "Level Headed" ו-"Quick" המשפיעים על חלוקת קלפי היוזמה בקרבות "רגילים" אינם חלים במרדפים. 

הפעלת כוח
הנהג יכול להפעיל כוח על יריבו באמצעות פעולה. הפעלת הכוח יכולה להתבטא בחיתוך הנתיב, ניגוח, עלייה לסיפון או כל "טעם" אחר. גלגולים קבוצתיים חלים גם פה והנוסעים יכולים לסייע לנהג בפעולה. בהצלחה היריב יספוג עונשין של 2- בגלגול הבא שלו ובהעלאה הוא יספוג גם מכשול בהתאם לערך הקלף אותו יקבל - ע"ע בטבלת הסיבוכים להלן.

נזק וזעזועים
אם הדמות הנוהגת סופגת זעזוע, היא חייבת בגלגול שליטה על מנת לשמור על המרדף. 

טבלת הסיבוכים
  • 2 - קרה אסון, יש לגלגל את התכונה עם עונשין של 4- כאשר כישלון פירושו יציאה מן המירוץ.
  • 3 עד 10 - מכשולים בדרך, יש לגלגל תכונה עם עונשין של 2- כאשר כשילון פירושו ספיגת נזק (חצי ממהירות ברכב או עייפות במרדף רגלי).
  • נסיך/מלכה - מכשולים בדרך. כמו דרגה קודמת אך ללא עונשין.
  • מלך/אס/ג'וקר - חסימת טווח ראייה, לא יכול לתקוף בסיבוב זה.
הסיבוכים הללו הם פשוט "סיבוכים" ללא טעם וריח. במערכה אותה אנחנו משחקים, Daring Tales of Adventure, לכל מרדף מובנה יש גם טבלת מכשולים אופיינית. ברשותו של המו"ל אני אפרסם כמה מהן ברשומות עתידיות, אך רק על מנת לתת טעימה מהן אפרד כמה דוגמאות. 

הסיטואציה היא מרדף ממונע בין הסדאן של חבורת הנבלים לבין הרודסטר של הגיבורים ברחובותיה של בוסטון באמצע שנות השלושים של המאה ה-20. שליפה של קלף מסוג זוג תלתן תזכה את המשתתף בתהלוכה שתחסום לו את הנתיב, 3 שווה למהמורה בכביש, 4 מציין האטה בנתיב התנועה, 5 הוא ילד שקופץ לנתיב, 6 גורם לרכב שממול למשתתף לבלום ללא אורות בלם, 7 הוא משאית חוסמת את הכביש ודוכן עיתונים שמתרסק כשהרכב עובר דרכו, 8 מציין שלולית של נוזל קירור באמצע הכביש, 9 מציין עיתון שנדבר לשמשה הקדמית, 10 האטה משמעותית בנתיב הנסיעה שאילץ את הרכב לסתות למדרכה, נסיך - מנקה מדרכות, מלכה - אורות אדומים, מלך - משאית במסלול התנגשות חזיתית, אס - משאית אשר מעמיסה סחורה כך שהתא האחורי שלה יכול לשמש את הרכב כרמפת קפיצה לכל דבר. לכל אחד מהאירועים הללו יש להטיל גלגול מיומנות רלוונטי ובכך להוסיף לאירוע נדבך נוסף של סיבוך או הצלחה. 


התקדמות

"אבל רגע, בהרפתקאה שאני מריץ יש גם נתוני התקדמות, מיקום ראשוני ועוד אלמנטיים פיזיים שאולם לא הזכרת!", כן כן, אני יודע. חוקי המרדף של המהדורה הקודמת, מהדורת ה-Explorer's Addition אכן הכילו את נתוני ההתקדמות באינצ'ים של רכבים ולמעשה אפשר היה לשחק את המרדף על גבי לוח משובץ. המהדורה הנוכחית, מהדורת הדלוקס, ביטלה את התלות הזו והמרדף הפך ליותר מופשט. אם בעבר רכב יכל להתחמק סתם כי הוא היה מהיר יותר, כל מה שעליו לעשות כעת הוא "לשרוד" מספיק זמן במירוץ מבלי שיפילו אותו, יתקלו אותו או שלא יתקל במכשול כזה או אחר, בהתאם לערך קלף הפעולה שלו.


סיכום

כשבוחנים את החוקים הם לא כאלה מסובכים והמרדפים אמורים להיות מהירים וכיפיים. 
  1. קובעים מרחק ומשך מרדף.
  2. מחליטים מי הדמויות הנוהגות.
  3. דמויות מסייעות מגלגלות.
  4. דמויות נוהגות מגלגלות.
  5. קלפי הפעולה מחולקים ונקבעים התורים, הטווחים והסיבוכים.
  6. תור התקפה (למי שיכול)
  7. נזקים וסיבוכים
  8. חוזר חלילה עד סיום המרדף או הפסקתו.

זהו להפעם,
ועד הפעם הבאה - הישארו פראיים!

יום ראשון, 10 באפריל 2016

רכישה חדשה, תחושת מחסור גדולה, והתרגשות לעתיד לבוא - הגיגים שלאחר סשן

ושוב כהרגלנו שחקן אחד היה חסר אז קפצנו לעולם הפנטזיה. אז מצאנו עצמנו עומדים במרכז אחוזת הקבר של הרפתקאת "מחווה אחרונה למת", שעליה סיפרתי במספר הזדמנויות שונות (כמו פה, וגם פה) במטרה לסיים את ההרפתקאה הזו שלמעשה הוגדה כחד"פ (חד פעמית, סוג של מילוי חורים) ועדיין מלווה אותנו כבר סשן שלישי.

מפת המשבצות והמיניאטורות
כמה ימים לפני הסשן נחתה אצל אחד מחברי הקבוצה חבילה אשר הכילה בתוכה את מפת הקרב של פאיזו שהיא למעשה מפה משובצת עליה אפשר לסמן עליה את ההתקדמות והמפה ולמחוק לאחר מכן לצורך שימוש חוזר.

מצאנו את זה מאד שימושי וזה חסך ממני את הצורך להדביק את האריחים הקודמים או לחילופין להדפיס מפת קרב להרפתקאה חד פעמית. ובשילוב מיניאטורות שהביא שחקן אחר זה היה ממש מוצלח. הערה קטנה לעצמי - להתחיל להכין מצבור של דמויות נייר שאותן אוכל להעמיד מול הדמויות. קצת מבאס לראות את הדמויות היפות של המיניאטורות, ומולן שרבוטים על חתיכת נייר לבן כאוייבים. אבל על כל הפנים - זה היה מוצלח.

כהכנה לפגישה הזו הייתי צריך לנבור בכדי למצוא נתונים בעבור מפלצות שחלקן קיימות (או לא) בספרות של עולמות פראיים. כך לדוגמה, שדוני אבק שאמורים היו להסתתר בחדר לצד מפלצת חלודה לא נמצאו, ועל כן "שודרגו" לעוד שתי מפלצות חלודה שהיוו קרב די שקול אל מול הקבוצה, בנוסף לקוביית הג'לטין שהגיעה גם כן במורד המסדרון. כן כן, גם לקוביה לא מצאתי נתונים, לא בהרחבת הפנטזיה, לא בספר החוקים הבסיסי ואפילו לא באסופת המפלצות, שם מצאתי דברים יפיפיים והזויים. לפני שהחלטתי לבטל את הקוביה ולמצוא לה תחליף, פניתי אל קהילת המנחים של עולמות פראיים בגוגל+ בבקשה למידע וקיבלתי תוך זמן קצר מספר רב של נתונים אפשריים לקוביה שכזו. 

יופי, קיבלתי את המידע הרצוי שזה דבר נפלא ומראה את ההתגייסות הקהילתית לעזרה. אבל אז עלה לי רעיון ליצור מעין אנציקלופדיה מקוונת בה יופיעו מידע על מפלצות, כוחות, יתרונות ומגרעות. לדעתי הקהילה רק תרוויח מזה וכולי תקווה שפינאקל יאמצו את הקו הזה גם כן, לכשהרעיון שלי יבשיל ויעבור משלב המחשבה לשלב הביצוע. 

ואם כבר בפינאקל עסקינן, לאחר שעיינתי לעייפה במדריך לשחקן במלחמה המוזרה הראשונה, (שאליה פרסמתי בשבוע שעבר סקירה מקיפה) ולאחר שהטרדתי את ג'ודי בלאק בתיקונים מינוריים בספר עצמו (ספרתי ארבע פניות לצורכי תיקון. בין אם קישוריות בקובץ, דיוק היסטורי אודות אחת המדליות, כותרת חסרה ועוד הפנייה לפרק לא קיים) וקיבלתי את תודותיה, העברתי את זמן הקריאה הקצר שלי לקריאתו של החוברת לשליט המלחמה. 

ובכן, התחלתי לדפדף וגיליתי פרק היסטורי מקיף בהתחלה (לא, לא, אין פה ספויילרים. לא לספר ולא לסקירה שתבוא בהמשך) והחלטתי לדלג עליו בשלב זה כי אני מכיר כבר את ההסיטוריה של מלחמת העולם הראשונה. נו, מהפרוייקט ההוא בוויקיפדיה. אבל כאן טעיתי. זו לא הייתה ההיסטוריה של המלחמה הגדולה. זאת אומרת, כן. זו הייתה ההיסטוריה אבל של המלחמה המוזרה... כל כולי שקוע בתוך העולם הזה ואני רק מחכה לרגע בוא אשוב לקרוא בו ולהבין כיצד לשלוט במערכה המדהימה הזו. זאת ועוד - היום נחתה בחשבוני שבאתר הבית של פינאקל עלילה נוספת להרצה במלחמה המוזרה הראשונה - In Vino Veritas. מערכה מבוססת נקודות עלילה (plot point campaign), רק שהפעם הגיבורים הם הגרמנים... נשמע מבטיח! כה לחי פינאקל!

זהו להפעם - ועד הפעם הבאה, הישארו פראיים!

קוסמים קטנים

עטיפת הספר כפי שהתפרסמה באתר מימונה.
אני אב גאה. אני גם חובב נלהב של משחקי תפקידים. אחד הדברים שהייתי רוצה להעביר לילדי הוא את אחד מתחביבי האהובים. היכולת לשחק וללמד את הילדים היא אחד מהדברים שהופכים את ההורות לחוייה מעצבת (זה וקימה באמצע הלילה לגמילה מחיתולים...). הגדולה שלי מאד אוהבת לשחק משחקי לוח. אמנם טרם הצטיידתי במשחקים שאני אהבתי כילד (טליסמן הוא הזכור לי ביותר, אבל עברו מתחתי כמה וכמה משחקים מוצלחים), ואני מאד אוהב לשבת איתה ולשחק, לא משנה במה, אני לומד ממנה הרבה, בעיקר על עצמי.

בימים אלו רץ פרוייקט מימון המונים של קוסמים קטנים באתר מימונה. זה מסוג הדברים שאתה אומר לעצמך - איך אתה לא חשבת על זה קודם. מדובר על שיטה אשר תורגמה מאנגלית על ידי איתי חורב בסיועם של הגמדים ערן, אורי ואביב. אני עוקב אחרי הפרוייקט מהיום שפורסם בפייסבוק ורק ממתין לשלב הזה שבו אוכל לשלוף את הספר מהמדף, לשבת סביב השולחן עם הילדים ולשחק בעולם קסום ומופלא כמו שרק אנחנו, שחקני התפקידים, מכירים.

החוקים, כך מספר איתי בפרק הבונוס של על כתפי גמדים, מאד פשוטים עד שהילדים יכולים לקחת את הספרים בעצמם ולשחק לבד. אני מודה שאני לא מכיר את השיטה ו/או את העולם אבל זה נשמע ממש מגניב וכיף, והתחושה שלי היא ממש כמו התחושה שהרגשתי כשקיבלתי את הקופסא האדומה של מבוכים ודרקונים, אי שם בגיל 13, לפני עידן עידנים. 

אני מנצל את הבמה של הבלוג הזה, ובתפוצה שיש לו (גם אם היא לא גדולה...) להפיץ את המיזם ולתרום לו. אישית תמכתי בלב שלם ואני ממתין בקוצר רוח לקבל לפחות את הקובץ הדיגיטלי על מנת להתחיל וללמוד את השיטה לקראת הספר הפיזי שיגיע בהמשך ולהתחלת המשחקים עם הגדולה (ואולי עם חבריה או חברותיה?). כמובן שכמו בכל דבר חדש וכמו כל תובנה אחרת שיש לי בעולם משחקי התפקידים - סקירה נרחבת, הגיגים, מחשבות, רעיונות ועוד יגיעו במסגרת בלוג זה.

זהו להפעם, ועד הפעם הבאה - הישארו פראיים! (גם אם קטנים...)




יום חמישי, 7 באפריל 2016

המלחמה המוזרה הראשונה - המדריך לשחקן

לקח לי קצת זמן, אבל בסופו של דבר התיישבתי לכתוב את הסקירה ולסיים לקרוא את הספר לקראת פגישת האפס של המערכה החדשה שלנו. עכשיו, למי שמכיר וזוכר אותי עוד מימי הכתיבה בוויקיפדיה, ריכזתי, יחד עם גילגמש, את פרוייקט הכתיבה לקראת יובל המאה לפריצתה של המלחמה הגדולה ולכן יש לי מקום מיוחד למלחמה הזו, וזו גם הסיבה שבגינה התלהבתי כלכך מפרוייקט מימון ההמונים של פינאקל.

אז יאללה, תחזיקו חזק - מתחילים.

המלחמה המוזרה הראשונה - מדריך לשחקן

פרטים כלליים


שפת המקור: אנגלית
שם בשפת המקור: Weird War I: Player's Guide
שיטת משחק: עולמות פראיים
סוג ספר: ספר מערכה
פורמט: PDF / כריכה רכה 
מחיר: 9.99$ / 19.99$ 
מספר עמודים: 96
קישור לרכישה: אתר הבית של פינאקל / דרייב ת'רו (אפילייט)


מילות סיכום, כבר בהתחלה

המלחמה המוזרה הראשונה, שלא כפי שמשתמע משמה, היא המלחמה הרביעית שזוכה להתייחסות מצידה של פינאקל. קדמו לה המלחמה המוזרה השנייה, המלחמה המוזרה רומא ו-Tour of Darkness אשר מתרחש על רגע מלחמת וויאטנם. העיקרון שמאחורי הסדרה מדהים לדעתי, לקחת סביבה שגם כך שזורה באימה "קונבנציונאלית" בדמות ארטילריה, לוחמה וזוועות קרב ולשלב בהן אימה מן הסוג שאפשר למצוא בעולמות פנטזיה שונים כגון זומבים, רוחות רפאים בשילוב של קסם, מאגיה או כוחות על-טבעיים. 

הספר כתוב טוב, הרקע ההיסטורי מדוייק והקריאה בו מאד נוחה. הגרפיקה משלבת ציורים מקוריים וצבעוניים לצד תמונות היסטוריות אמיתיות ודומה לעיתים שאתה קורא ספר היסטורי אודות המלחמה הגדולה ולא מדריך למשחק תפקידים בתקופה ההיא (עד שנתקלים בתיאור יתרונות ארקנה שונים ואז נופל האסימון). הפורמט שנבחן הוא הפורמט הדיגיטלי שכן העותקים הקשיחים טרם יצאו לשוק. חשוב לציין שהספר אינו שלם ועל מנת להריץ מערכה במלחמה המוזרה הראשונה יש צורך גם במדריך הבסיסי (גרסת הדלוקס) ובמדריך לשליט המלחמה שסקירה עליו תצא בקרוב. 

הדבר היפה מבחינתי בספר זה שהוא מאפשר, בניכוי חלקים לא גדולים ממנו, להריץ מערכה שלמה היסטורית ללא קסם או על-טבעיות אחרת ללא מאמץ גדול במיוחד. 

פרק ראשון: הדמויות

בסופו של יום זהו משחק תפקידים, ועל כן הפרק הראשון מוקדש ליצירת הדמויות, דמויות השחקן, הניצבים והדמויות בלא השחקן. פרק זה מפרט בהרחבה אודות מבנה היחידה אותה תשחק הקבוצה, תפקידיהם של הדמויות השונות ופרטים חשובים נוספים (חשיבות קיום דמות אחת שתהיה המפקד של המסגרת, צורת המסגרת ועוד). דבר מעניין הוא שבכל הספר אין צד טוב או צד רע, ולמעשה קשת העלילה הנוספת אשר פינקאל שוקדת עליה לאחר פרוייקט המימון מתמקד בצד הגרמני של קו החזית והגיבורים בו אמורים להיות חיילים מצבאו של הקייזר.

כפי שציינתי קודם הפרק מתמקד בבניית הדמות. ועל כן מתמקד בשלבים השונים בבנייתה, בדגש על הפן הצבאי של הדמות עם נגיעה מעטה בעברה שלפני המלחמה. בחירת לאום, חיל, תכונות, כשרונות, יתרונות ומגרעות, דרגה, ציוד ורקע. בעקבות הרקע ההיסטורי של המלחמה כלל הדמויות הם בני אדם ורובם המכריע גברים. למעשה צריכה להיות סיבה טובה מאד שבגינה תופיע אישה בקו החזית, ממש כפי שהיה במלחמה האמיתית.

בהמשך מפורטים ארכיטיפים לסוגים השונים של זרועות השירות של הצבאות השונים. נמצא כאן את השריונר, חייל הסער, התותחן, הפרש, החייל מהקולוניות, חייל הרגלים, הנחת, החובש, הקצין, הטייס והמלח. כמו כן מופרטים גם ארכיטיפים של אזרחים אשר עשויים להימצא בשדה הקרב, כגון איש הצלב האדום, המג, הכתב, המדען והמרגל. מקומו של הציוד לא נפקד, והסבר מפורט לגבי הציוד המונפק לחיילים הכל מביגוד, שריון והגנה, ציוד רפואי, מכשור אלקטרוני, מזון ונשק. בין אם על פי לאום ובין אם על פי סוג הזרוע כל פריט זוכה לפירוט מרתק ושימושי למערכה.

רשימת המיומנויות מותאמת לסביבת המלחמה הגדולה והיא כוללת בעיקר דגש על מחסום השפה ועל התחומי ה"ידע" השונים הרלוונטיים (ארטילרייה, קרב, תקשורת, בנייה, הצפנה, חבלה, ריגול, תותחנות, ניווט ומאגיה). גם רשימת המגרעות מותאמת למלחמה הגדולה, ולצד המגרעות ה"רגילות" אשר מופיעות במדריך הבסיסי נוכל למצוא כאן את מגנט הקליעים, הגרסה ה"מקומית" ל"תומאס הספקן", הפנאט, המחליף, הלום הקרב, והאיטי.

על מנת להשלים את תהליך יצירת הדמויות מוצגת ההרחבה לרשימת היתרונות הקיימת, ונוספו עוד יתרונות רבים הן ברשימת יתרונות הרקע (כגון בוגר אקדמיה צבאית, נחשף לארקנה, בוגר קולג', החייל הוותיק, הזהות הלאומית [שמקנה, בהתאם לזהותה הלאומית של הדמות, יתרון השאוב מהזהות כמו הסדר היקי הגרמני או המזל האמריקאי] ומעמד חברתי גבוה), יתרונות הקרב (דם ואומץ, התחפרות, וזיהוי נפילות), יתרונות מנהיגות (כמה אנשים טובים, אומנות המלחמה, צעקת הרס, מוות לפני אובדן כבוד, וכמובן יתורון הדרגה - קצין או מש"ק), יתרונות מקצועיים (איש חבלה, חובש, ואיש טכני), יתרונות חברתיים (אחים לנשק ושנורר), יתרונות מוזרים (הטלה טקסית, אומץ תחת אש, רדוף, ורוחניות).

פרק שני: חוקי המערכה

המערכה במלחמה המוזרה הראשונה מתמקדת בדמויות, וביחידות בסדרי גודל שונים, וככזו החוקים המפורטים בפרק הזה נוגעים לאלמנטים בחיי הצבא, זירת הקרב הייחודית למלחמה, האספקה, התנועה בחזית והסכנות השונות שעמדו מול החיילים ומול שפיותם.

הפרק מתחיל בעיטורו וקידומו האישי של כל חייל במערכה. מפורטים החוקים השונים לקבלת עיטורים ומדליות ולקידום בדרגות. ומפרט בצורה קצרה אודות החימוש הכבד אשר הופעל בחזית. 

אחד המאפיינים העיקריים של מלחמת העולם היתה לחימת החפירות אשר זוכה להתיחסות היסטורית ומכאנית בחלק זה. הן מבחינת אופן הבנייה והמאפיינים של החפירות השונות, צורת סידורן בחזית ותפקידן בשעת הקרב והן מבחינת החיים בתוכן. אחרי הקריאה של חלק זה אפשר להבין מדוע מאפיין זה של המלחמה הוא כלכך אייקוני. וכפועל יוצא גם נושא האספקה של תחמושת, ציוד רפואי ומזון ותנועה בשדה הקרב זוכים להתיחסות רחבה בדמות הרחבת החוקים של מעקב אחר צריכת התחמושת של הניצבים שביחידות המשוחקות בידי השחקנים (כל שחקן משחק, בנוסף לדמות האישית שלו, גם קבוצת ניצבים החברים ביחידה הלוחמת שלו) לצד כלים לאספקה אווירית שהיו אחד מהחידושים של שדה הלחימה במלחמת העולם הראשונה. 

שדה הקרב של המלחמה הגדולה, ביחוד בחזית המערבית, היה מקום קטלני ומלא בסכנות שונות ומשונות. בחלק זה ניתנת סקירה של הסכנות השונות אשר עמדו מול הדמויות הלוחמות לצד חוקים וטבלאות לשימוש בהם. נמצא את גדרות התיל והביצורים אשר היוו את המכשול הפיזי העיקרי בחזית, מחלות אשר פקדו את הכוחות הלוחמים, איום הגז שהופיע לראשונה במערכה הזו, הפגזות ארטילריה הבלתי נגמרות, היערות הסבוכים, ושדות המוקשים.

חוקי המערכה מוסיפים מאפיין דמות נוסף לסטטיסטיקות של דמות שחקן - מדד השפיות. מדד השפיות הוא נגזרת של מדד הרוח ומושפע ממגרעות ויתרונות כמו גם חשיפה לאיום הארטיליריה, החיים בחפירות, האיום המתמיד שהכדור הבא מיועד לך כמו גם הוודעות לזוועות המלחמה המוזרה, ומאפשר לעקוב אחרי בריאותו הנפשית של חייל כוכב (Wild Card). מעניין לראות כיצד השיטה מתייחסת ומאפשרת את ההכנסה של הפרעת דחק פוסט-טארומטית (הלם קרב) אל תוך המשחק בצורה חלקה ומעניין עד שאני ממש רוצה לראות כיצד שחקן ישחק דמות הלומת קרב כהלכה, כולל שילוב של מגרעות עקב התמוטטות עצבים וביחוד את תהליך השיקום שלו כחלק מקשת סיפור ארוכה.

פרק שלישי: המלחמה הגדולה

אוקי, למי שלא בקיא ברקע ההיסטורי של מלחמת העולם פרק זה מיועד בשבילו. הוא סוקר את הגורמים והנסיבות לפרוץ המלחמה, אחרית המלחמה ומונה את הכרונולוגיה שלה, שנה אחרי שנה, בצורה תמציתית אך חיונית ושימושית למשחק בזירות המלחמה. אני לא אכנס לעובי הקורה בסקירה זו שכן... ובכן... ויקיפדיה עושה זאת טוב ממני. מה שכן, נקודה חשובה לעצמי ולכל מי שעתיד לשחק - לקרוא את הערך הזה. הוא מרחיב על הכתוב ותמיד טוב להכיר את התרחישים והמאורעות ברקע.

פרק רביעי: בעלות הברית 

פרק זה, יחד עם הפרק הבא, מהווים בחלקם הרחבה לפרק השלישי ומתמקדים בברית מדינות ההסכמה ונותן סקירה היסטורית על כל אחת מן המדינות. כל מדינה (האמפריה הבריטית, צרפת, האימפריה הרוסית, ארצות הברית, איטליה ובלגיה) מקבלת סקירה היסטורית רחבה, פירוט אודות החיילים והקצינים השונים, כולל ארכיטיפים לשימוש מהיר, רשימת הדרגות של הכוחות המזויינים שלה, ציוד הלחימה והנשק היחודי לכל צבא כולל סטטיסטיקות מוכנות למשחק, וסקירה על ארגוני הביון והאירגונים הנוספים הרלוונטיים לכל מדינה. ושוב, לפעמים הקו העדין בין ספר חוקים למשחק תפקידים ולבין ספר היסטורי מתתשתש ונדמה לפעמים שזהו ספר אודות המלחמה עצמה ולא המלחמה המוזרה.

הדמויות המוצעות בפרק זה הן מגוונות. נוכל למצוא, לצד הקצין הבריטי את החפ"ש (חייל פשוט) הבריטי (ה"טומי"), המוהנדס ("Sapper"), השריונר, ההודי והאפריקאי. בפרק הציוד הבריטי מפורטים הטנקים סימן A ויפט, וה-סימן 4, שריונית רולס-רויס, והמטוסים הוויקרס וימי, הסופווית קאמל והאירקו DH4, כמו גם ארגוני הביון הבריטיים.

בתת הפרק העוסק בצרפת נמצא את הקצין הצרפתי, החפ"ש ("Poliu"), הפרש, החייל הקולוניאלי, הלגיונר מלגיון הזרים, וחייל סנגלי. בפרק הציוד הצרפתי נמצא את טנקי הרנו FT17 והשניידר CA1, השריונית הלבנה, והמטוסים ניאופורט 11 והספאד אס XIII כמו גם סקירה אודות ארגון הביון הצרפתי.

תת-הפרק הרוסי מפרט את הקצין הרוסי, החייל הרגלי, והקוזאק. מבחינת הציוד נמצאת את טנק הצאר, שריונית אוסטין, מטוס ההפצצה איליה מורומץ ואת ארגוני הביון והמשטרה החשאית של הצאר (כולל ארכיטיפ של קצין משטרה).

תת הפרק העוסק בארצות הברית מפרט את הקצין האמריקאי, החפ"ש ("Doughboy"), והנחת. האמבולנס מבוסס מודל T, וארגוני ביון (או ליתר דיוק - חוסר בארגוני הביון) גם כן.

תת הפרק האיטלקי מציג את הקצין, חייל החי"ר, החייל האלפיני, הלנצ'יה, המפציץ קפרוני CA3, ומטוס הקרב מאצ'י M5.

תת הפרק הבלגי מציג את הקצין, חייל הרגלים, קצין מה-Force Publique מקונגו לצד החייל האסקרי.

פרק חמישי: מעצמות המרכז

הפרק הזה, כמו הרביעי הוא הרחבה של הפרק השלישי. הפרק הזה מפרט את מעצמות המרכז האימפריה הגרמנית, האיפריה העותמנית, בולגריה והאימפריה האוסטרו-הונגרית.

תת הפרק הגרמני מפרט בהרחבה אודות הצבא הקייסרי, ואודות חיילי הסער. כמו גם מציג ארכיטיפים של הקצין, חייל הרגלים, המהנדס, חייל הסער, חייל בכוחות ההגנה של הקולוניות. בחלק הציוד נמצא את הקסדה הגרמנית האייקונית - הפיקלהאובה ומחליפתה - קסדת הפלדה, המטוסים האלבטרוס DIII, הפוקר DR.I, הפוקר איינדקר והמפציץ גוטה G.IV, הטנק A7V, השריונית ארהרדט E-V/4, הצוללת והצפלין.

תת הפרק המוקדש לאימפריה האוסטרו-הונגרית מפרט את הקצין, הפרש, חייל הרגלים, ואת חייל היגר. וזה הטורקי מפרט את הקצין, ואת החייל האסקארי.

פרק שישי: המלחמה המוזרה

המערכה הזו נקראת המלחמה המוזרה ולא בכדי, פרק זה מתאר את שיטת הקסם אשר מהווה חלק מתוך סט החוקים. הפרק מתאר בקצרה את קורותיו של מסדר השחר המוזהב (אשר היה קיים בעבר ועליו מבוסס הרקע לקסם במערכה זו). הפרק מוסיף יתרונות חדשים של רקע ארקנה המוכרים לנו מספר החוקים הבסיסי (קסם, פיסוניק, מדע מוזר וניסים) אשר מותאמים למערכה במלחמה המוזרה הראשונה. 

בנוסף מפורטים שני כוחות חדשים אשר נוספים על הרשימה הבסיסית. הראשון הוא "דיבוב קברים" והשני "מגן רוחני", שניהם מותאים נהדר לסביבת הקסם היחודית למערכה זו.


סיכום

ככל שהמשכתי וקראתי את המדריך, כך עלה בי הרצון לזנוח את המערכה הנוכחית שלנו על מנת לשחק במלחמה המוזרה הראשונה. השילוב המרהיב של הגרפיקה והתמונות ממש מכניס את הקורא לאווירת הטרור והאימה של המלחמה - עוד לפני שעיינתי כלל במדריך לשליט המלחמה ונחשפתי לזוועות בעצמי.
למי שאוהב שהמשחק שלו מטובל בהמון היסטוריה אך משלב גם קסם, מוזרויות, על טבעי וכיוצא בזה - מומלץ בחום. מי שתחום העניין שלו הוא משחק היסטורי פרופר ללא כל טיבול על-טבעי - יש פה בסיס מצויין למשחק שכזה. 

יאללה. מתי פגישת אפס להנעת המלחמה?
ועד אז - הישארו פראיים!

יום שישי, 1 באפריל 2016

דמויות, קלפי הרפתקאה, שינויים בחוקים וצ'ופרים - הגיגים שלאחר סשן

אמש התקיימה פגישת משחק נוספת בהרפתקאת הפאלפ שלנו - Daring Tales of Adventure, ותוך כדי הפגישה למעשה סיימנו הרפתקאה אחת והתחלנו את הבאה בתור. מכיוון שכך - כתוביות הפתיחה לכל הרפתקאה לא היו מוכנות אז דילגנו (שלא ביודעין, לפחות לא מצד השחקנים) על שלב הכתוביות וצללנו ישר לעניינים.

סדרת ההרפתקאות הללו בנוייה סביב ארבעה דמויות מוכנות אשר להן רקע מוגדר אשר בא לידי ביטוי בהרפתקאה. לדוגמא, אחת הדמויות המוכנות, גברת אמיליה ולנטיין, היא אישה אמידה אשר תורמת ביד רחבה למוזיאון המטרופוליני של בוסטון ובשל כך ידועה בקרב עובדיו ומהווה למעשה סוג של צינור דרכו מקבלת הקבוצה משימות מן המוזיאון. כיוון והחבר'ה שלי החליטו על יצירת דמויות חדשות הקשר הקבוע אל המוזיאון אבד וכעת אני מאלתר בכל פעם שהמוזיאון יוצר קשר עם הקבוצה. באחד המפגשים הקודמים אחד השחקנים החליף את הדמות שלו, שהיה סוג של קרוקודיל דנדי, לדמות של טייס אייס שבמקרה (ממש במקרה) לקח את היתרון "קשרים" (Connections). הטייס הזה, כך יצא, נהג לעבוד עם המוזיאון בעבר ובכך הקשר בין הקבוצה למוזיאון חודש וההודעות והדלתות הפתוחות נשמרו, גם אם לא על פי הדרך אותה הגו כותבי ההרפתקאה המקוריים. הלקח הוא, שלי לפחות, לא להיצמד לכתוב בהרפתקאות כתובות אלא לאתר סביב קו העלילה הכללי שהותווה בו. את הלקח הזה כבר יישמתי במפגש הנוכחי והפכתי סצנת מסתורין של גופה שנמצאה באחוזתה של אמיליה (שביקום מקבל זה למעשה לא קיימת) למכר של הטייס שקורס באמצע רחוב סואן מחץ של קנה נשיפה. 

דוגמא לשמונה קלפים מתוך החפיסה הרשמית של עולמות פראיים
טרם המפגש שוחחתי עם אחד השחקנים והוא שיתף אותי בתחושה שלפעמים קלפי ההרפתקאה לא באים לידי ביטוי ממשי במשחק. אוקי, צעד אחורה... קלפי הרפתקאה? מה זה? ובכן למי שלא מכיר (בין אם הוא משחק בעולמות פראיים ומעולם לא נתקל בהם ובין אם הוא לא מכיר את השיטה כלל וכל הנושא חדש לו) קלפי ההרפתקאה הם קלפי עליהם מופיעים אירועים שונים וכל שחקן יכול, בכל רגע נתון ועל פי המתואר בקלף, להפעיל אותו. חלק מהקלפים מאד שימושיים. כך לדוגמא הקלף "Not Today" בדוגמא שמשמאל שימושי ביותר ביחוד כנגד קרבות מכריעים כנגד הנבל הראשי, מאד פאלפי... אבל, לצידם של הקלפים הללו, יש קלפים שממש לא מתאימים, כך לדוגמא (גם משמאל) הקלף "Relic" שהופך חפץ קיים לחפץ קסום לאחר סיום משימה מאד חשובה אולי מתאים להרפתקאה בעולם של פנטזיה גבוהה (ואולי גם נמוכה, תלוי במנחה) אבל בהרפתקאת פאלפ או הרפתקאה מודרנית הוא ממש לא רלוונטי. ישנם גם קלפים אשר רלוונטיים רק לסוג מסויים של דמויות ואילו דמויות אחרות לא יכולות לעשות בו כל שימוש (כדוגמת דמות שלא עושה שימוש בכוחות על-טבעיים או מדע מוזר וקלפים אשר משיבים או מגבירים את עוצמת הכוחות).

טענה נוספת לגבי הקלפים הללו היא הזמינות שלהם. כל שחקן מקבל קלפים בהתאם לדרגתו, כלומר דמות ברמת "מתחיל" (Novice) יקבל קלף אחד, דמות ברמת "מנוסה" (Seasoned) יקבל שני קלפים וכן הלאה. אולם, בכל פגישת משחק יכול שחקן לעשות שימוש בקלף אחד בלבד (אלא אם הוגדר אחרת על ידי אותו קלף - ישנם קלפים שמאפשרים למשוך קלף שכבר נעשה בו שימוש, לקחת קלף משחקן אחר וכן הלאה). השחקן שפנה אלי טען שהשילוב בין שני הגורמים הללו, קלפים שאינם מתאים למערכה ושימוש רק בקלף אחד בכל מפגש מונע ממנו לעשות שימוש כהלכה בקלפים הללו. 

לא נותרתי אדיש ואיפשרתי לשחקנים להחליף את הקלפים אם הם באמת ובתמים לא התאימו לדמויות או למערכה, בהמשך אני אמיין את החפיסה ואחליט, בשיתוף הקבוצה כמובן, אלו קלפים מתאימים ואלו לא. לגבי השימוש בקלף נוסף מעבר למותר - ובכן פה אני עדיין מתלבט. כן, לפעמים זה מציק שלא ניתן להשתמש בשנים או שלושה קלפים במפגש, אבל מן הצד השני אני פוחד שזה יפר את האיזון במערכה שכן, עם יד על הלב, חלק מהקלפים הללו ממש עוצמתיים. נראה לי שבשלב זה אני לא אשנה את המגבלה הזו, אבל אם כן - אני מבטיח לדווח על הממצאים.

כפי שתרגמתי במאמרו של Savage Daddy, שיחקנו עד עכשיו עם החוקים כפי שכתובים וללא כל שינוי. אולם, לפעמים אני חש שישנם דברים שחסרים או לא מספיק מפורטים ומעניינים. כך אחד השחקנים משחק דמות של אמן לחימה ובאחד הקרבות שחרר צעקת קרב שאמורה להפחיד ולשתק אויבים למעשה היה זה גלגול Intimidation רגיל, עם תבלון של קראטה. בעת הגלגול הוא הפציץ ושוב הפציץ ושוב הפציץ כך שהיו לו כ-4 העלאות על מספר המטרה שנועד להפחיד אויב אחד. הוא פנה אלי ושאל אם עצם העובדה שהיו לו כלכך הרבה הפצצות והעלאות לא אמורה לשפר את האפקט של הצעקה? חכחתי בדעתי מעט והטלתי קוביית אחוזים לראות כמה מן האויבים הושפעו מהצעקה. במקרה יצא 50% ועל כן אפשרתי לעוד שני אויבים לחטוף זעזוע ובכך קידמתי את הקרב. 

במחשבה לאחור הגישה שלי לנושא הייתה אולי נכונה, פתיחות לשינויים ושיפורים של החוקים בעקבות הצעה של אחד השחקנים, אבל מן הצד השני הפתרון שמצאתי באותו רגע היה שגוי. קוביית אחוזים אולי טובה לקבוצות גדולות, ולהשפעות גדולות, אבל במקרה דנן היא בעייתית. נניח והיה יוצא לי 0% או מספר נמוך אחר של אחוזים? על כל הפנים, להבא אנסה פתרון אחר, על כל העלאה מעל הכישרון אוייב נוסף יושפע מהצעקה. לטעמי זהו פתרון ברוח השיטה שמביא לידי ביטוי את כל ההעלאות וההפצצות אל התוצר הסופי של גלגול ההפחדה. אני אנסה זאת בפגישות הקודמות לפני שאקבע את השינוי בחוק בית חדש.

בפרק 2 של Simply Savage שוחחו קריסטין ורון על צ'ופרים (Bennies). מעבר לעובדה שככל הנראה אקדיש לנושא הזה פוסט שלם ומיוחד של דברים שאפשר לעשות עם, על וסביב צ'ופרים, התחלתי לישם כמה מהדברים שהם העלו בפרק. ראשית הכרזתי בפני החבר'ה שאני מאציל אליהם את האפשרות להציע את אחד השחקנים (או אפילו את עצמם) כמועמדים לקבלת צ'ופר בעת ביצוע משהו מגניב, חכם או שמקדם את העלילה של המפגשים. אמנם זה לא קרא הפעם, כלומר אני היחידי שהעניק צ'ופר למישהו באותו ערב, אבל לפחות זה יחלחל להם למפגשים הבאים. שנית, אפשרתי להם, בתמורה לתשלום בצ'ופר כמובן, לשנות משהו בתרחיש של הקרב. בקרב הסופי מול הנבל הראשי בבטנה של היאכטה שעליה עלו הדמויות בפגישה הקודמת, "המציא" אחד השחקנים נברשת אשר הייתה תלויה (במקרה) מעל הבוס. תשלום צ'ופר, גלגול ירי מוצלח עם נזק טוב והנברשת נפלה על הנבל וכלאה אותו שם לשני סיבובי קרב. ממש כמו סצנה מסרט. בעצם, זה מה שאנחנו עושים פה, לא?   

בין שתי ההרפתקאות (שאחת הסתיימה והשנייה התחילה באותה פגישה) היה זמן "מת" של טיסה מהראקליון שבכרתים לבוסטון שבארה"ב. זמן מת לכל הדעות. זמן נהדר לאתנחתא דרמתית (Interludes). נזרקה קוביה, קלף נשלף, והטייס סיפר לכל הקבוצה איך הוא חולם על קניית מטוס וטיסה ברחבי העולם. אכן אתנחתא נחמדה. למרות שזה היה לטעמי טיפה מאולץ, יכול להיות שזו תולדה של פעם ראשונה שזה בוצע. אבל כן, זה נתן טיפה טעם לטיסה כלכך ארוכה ומשעממת... (הערה לעצמי - להעלות על הכתב הרחבה לנושא לשימוש בשיטות משחק אחרות לשם תיבול מסעות ארוכים).

זהו להפעם, הפגישה הבאה תתחיל במרדף אז יש לי עבודה בלהפנים את החוקים כהלכה ולפרסם כאן, כפי שהתחייבתי בעבר.

ועד הפעם הבאה - הישארו פראיים!